DF vil hjælpe ældre - S-SF satser på psykisk syge

Ældre skal have en håndsrækning fra satspuljen, mener Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen.

René Christensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Bojesen

Ældre skal tilgodeses med penge fra satspuljen, kaldet de »fattiges finanslov«.

Det siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, før han onsdag møder finansminister Kristian Jensen (V) og de andre partier bag satspuljen. Det er alle partier undtagen Enhedslisten.

»Vi har den kæphest, at ældreområdet skal have flere penge. Vi bliver flere ældre. Man skal huske, at satspuljen er innovationspenge. Hvor man kan tænke nye løsninger og prøve noget nyt,« siger René Christensen.

»Det er da helt oplagt, at det skal være på ældreområdet.«

Han påpeger, at der ikke er én krone mere til ældre i regeringens lovkatalog.

Socialdemokratiet vil sende penge til psykisk skrøbelige, siger socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil.

Først skal regeringen finde penge på finansloven til udsatte mennesker på kontanthjælp. De skal ikke støttes over satspuljen, mener hun.

»Det nytter ikke, at man bringer det i spil i satspuljen. Så andre udsatte grupper kommer til at betale for det,« siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Næste år fordeles godt 770 millioner kroner fra satspuljen. Den kaldes "de fattiges finanslov". Regeringen vil 2018-21 bruge over tre milliarder kroner.

Regeringen prioriterer syv temaer i 2018.

Det gælder blandt andet omsorg for ældre, en større indsats i psykiatrien, integration, som rettes mod beskæftigelse samt støtte til folk, der lever på kanten af arbejdsmarkedet, og uddannelse.

SF vil ikke bruge penge fra satspuljen til at beskæftige borgere, som lever på kanten af arbejdsmarkedet. Det skal kommunerne allerede efter loven, siger Kirsten Normann Andersen, som er SF's ældre- og sundhedsordfører.