DF vil have skjulte mails gennemgået i Tibet-sag: »Det skal gå stærkt«

Udenrigsministeriets e-mail skjult for Tibetkommission skal frem, kræver DFs udenrigsordfører, Søren Espersen.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tibetkommissionen skal om nødvendigt genåbnes, så den kan læse de e-mail, som Udenrigsministeriet ikke har udleveret.

Det siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen. Han er enig med Venstres Jan E. Jørgensen, som grundlovsdag stillede kravet, da han ifølge Berlingske talte i Diakonissestiftelsens lokaler på Frederiksberg.

»Det skal være en begrænset, pragmatisk, hurtig gennemgang af Tibetkommissionens formandskab. Det skal gå stærkt,« siger Søren Espersen.

»Vi kan ikke igen leve med en situation, hvor der igen ikke kommer noget ud af det.«

Søren Espersen advarer om at gentage Farum-kommissionen. Det tog tolv år at undersøge byens tidligere dømte V-borgmester Peter Brixtofte. Kommissionen kostede 53,4 millioner kroner og afhørte 222 personer.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) indkaldte i sidste uge Folketingets partier for at drøfte, hvordan de håndterer de slettede e-mails fra kommissionen.

Det skrev han på Facebook.

Programmet Orientering på DRs P1 har tidligere afsløret, at kommissionen ikke fik en lang række e-mail fra politiet og Udenrigsministeriet.

»Ingen har kritiseret det mere end os. Der er efter min opfattelse en klar besked til politiet om, hvordan de skal håndtere det. Man ved, at man skal køre en stor vogn ind foran demonstranter med skilte,« siger Søren Espersen.

Det glæder Alternativets retsordfører, Josephine Fock, at Jan E. Jørgensen vil genåbne kommissionen.

»Det øger presset på Søren Pape. Han har lovet at invitere partierne, men jeg har stadig ikke hørt noget. Det er vigtigt, at kommissionen får udleveret alle e-mails, så vi går undersøgt denne sag,« siger Josephine Fock.

/ritzau/