DF vil have omstridt Eritrea-rapport på bordet

Dansk Folkeparti vil bruge kritiseret og kasseret Eritrea-rapport til at afgøre asylsager. Venstre ser positivt på ønsket.

Udlændingestyrelsens rapport om Eritrea-flygtninge skal frem i lyset, hvis de borgerlige vinder valget. Det mener Dansk Folkeparti, og Venstre ser positivt på ønsket, skriver Politiken.

Rapporten vakte voldsom debat i efteråret, da dens vurderinger af forholdene i Eritrea adskilte sig fra FNs og en række andre landes vurderinger. Det endte med, at rapporten ikke - hvilket ellers var planen - kunne bruges til at give afslag på asyl til eritreere, som var udrejst illegalt blandt andet for at undgå værnepligt.

Rapporten skal frem fra skuffen ved en borgerlig valgsejr, så asylafgørelserne bliver baseret på den, siger integrationsordfører Martin Henriksen (DF).

Inger Støjberg (V), Venstres politiske ordfører, er lydhør over for ønsket. Hun medgiver, at der må handles, hvis antallet af flygtninge fra Eritrea stiger.

»Hvis vi ser en udvikling i det her, skal der helt entydigt gøres noget. Det kan gøres ved enten at tage den gamle rapport op og se, hvor der er nogle kritikpunkter, og se, om de var berettigede og få det undersøgt. Alternativt må man lave en ny rapport,« siger Inger Støjberg til Politiken.

Hun understreger, at det skal ske på et »holdbart grundlag«.