DF vil have omfattende overvågning i landets storbyer

Dansk Folkeparti vil opsætte videoovervågningskameraer overalt på centrale gader og pladser i Danmarks fire største byer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal sættes videokameraer overalt på centrale gader og pladser i Danmarks fire største byer, foreslår Dansk Folkeparti (DF) i en politipakke til fem milliarder over fire år, skriver metroxpress.

Politiet skal samtidig have lov til at bruge ansigtsgenkendelses-software, så de straks kan spotte, når en kriminel viser sig. De mange kameraer skal kunne følges fra politiets alarmcentraler, lyder forslaget fra DF, som partiet fremlægger tirsdag.

»Sådanne kameraer vil gøre det nemmere for politiet at fange forbrydere og terrorister. Vi ved fra terrorangrebet i foråret, at det var et kamera fra et busselskab, der skaffede politiet billeder. Når Storbritannien har erfaringer med ansigtsgenkendelse, hvor de tjekker kamerabilleder op mod kriminalregisteret, så kan vi også,« siger retsordfører Peter Skaarup (DF).

Samtidig kræver DF et centralt register over samtlige 500.000 private overvågningskameraer.

»Sådan et er allerede på vej. Når det er sagt, så er det da fornuftigt at kigge på, om politiet skal have flere kameraer,« siger Trine Bramsen, retsordfører (S).

Formanden for IT-Politisk Forening, Jesper Lund, kalder det en optrapning af overvågningen.

»Det her vil gøre, at borgere vil få en konstant følelse af, at de bliver overvåget. De ved jo ikke, hvornår politifolk følger med. Og jeg vil i den grad sætte spørgsmålstegn ved, hvor effektivt det er,« siger han.

Formanden for Sikkerhedsbranchen siger, at det blot er et spørgsmål om tid, før man kan bruge ansigtsgenkendelse effektivt.

»Som udgangspunkt mener vi, at man skal overvåge, hvis der er en reel grund til det,« siger Kasper Skov Mikkelsen.

BNB