DF vil have ny strategi for hjemsendelse af flygtninge

Der må udvikles strategier for, hvordan det sikres, at flygtninge forlader Danmark igen, mener Thulesen Dahl.

Arkivfoto: Der må udvikles strategier for, hvordan det sikres, at flygtninge forlader Danmark igen, mener Thulesen Dahl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flygtninge, der har fået asyl eller er blevet afvist, skal på et tidspunkt tilbage til det land, de er kommet fra, mener Dansk Folkeparti.

Derfor vil partiet med regeringen diskutere, hvordan det sikres, at de mennesker forlader Danmark igen, lyder det fra partiets formand, Kristian Thulesen Dahl på vej til forhandlinger om finansloven.

»Det er afgørende for os, at vi får et strategiskifte i forhold til, hvordan vi hjælper udenlandske borgere i Danmark. Det gælder både i forhold til dem, der bliver afviste asylansøgere og dem, der får asyl.«

»De skal hjælpes i Danmark midlertidigt. De skal ikke hjælpes i Danmark permanent.«

Regeringens linje overfor flygtninge ikke illustrerer tydeligt nok, at de mennesker på et tidspunkt skal forlade Danmark igen.

For når udlændinge kommer til Danmark og får asyl, så begynder de integrationsprocessen med det samme, kritiserer Dansk Folkeparti.

»Det er i virkeligheden ud fra en erkendelse af, at de mennesker kommer til at være i Danmark altid. Sådan skal det ikke være,« konstaterer Kristian Thulesen Dahl.

I stedet skal der arbejdes ud fra en tanke om, at mennesker, som har fået asyl og sikkerhed i Danmark, skal forlade landet igen. De skal udrustes med kompetencer, der gør det muligt for dem, fortæller formanden.

»Jeg regner med, at det her kommet til at tage noget tid i diskussionen mellem regeringen og os. For regeringen har udstyret folk, der kommer til landet og får asyl, med dagpengeret og lignende,« lyder kritikken.

/ritzau/