DF vil have minimumsstraf for voldtægter

Der skal slås hårdt ned på voldtægtsforbrydere, lyder det fra Dansk Folkeparti, der i et nyt udspil foreslår at indføre en minimumsstraf på fem års fængsel for overfaldsvoldtægter.

Peter Skaarup, Dansk Folkeparti Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Voldtægtsforbrydere slipper ofte alt for let af sted med deres forfærdelige ugerning.

Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti, der derfor nu vil sikre sig, at der bliver givet strengere straffe for voldtægt, end tilfældet er i dag. Konkret skal der ved overfaldsvoldtægter indføres en minimumsstraf på fem års ubetinget fængsel, foreslår partiet.

»Selv om strafferammen for flere typer personfarlig kriminalitet er blevet sat op, er de idømte straffe ikke fulgt med i samme grad. Derfor er der behov for at indføre minimumsstraffe, så vi er sikre på, at eksempelvis en voldtægtsmand får en ubetinget fængselsstraf, der kan mærkes,« siger retsordfører Peter Skaarup (DF) til Berlingske Nyhedsbureau.

Udover at give strengere straffe til voldtægtsforbrydere handler Dansk Folkeparti forslag om at få forbedret retsstillingen for voldsramte kvinder, forklarer Peter Skaarup.

»Voldtægt er en modbydelig forbrydelse, som kan have store og langvarige konsekvenser for ofrene. En kvinde, som anmelder en voldtægt til politiet, er i en ekstremt sårbar position og kan være traumatiseret,« siger han og peger på, at voldtægter altid skal mødes med en antagelse om, at anmeldelsen af en voldtægt er korrekt.

»En kvinde, som har anmeldt et seksuelt overgreb, må ikke sidde tilbage med følelsen af, at man hos myndighederne ikke gør nok. Ofret skal i det mindste vide sig sikker på, at myndighederne forsøger at straffe den kriminelle,« siger Peter Skaarup.

Han vil dog ikke rette kritik mod politiets arbejde - det handler i DF-ordførerens øjne i stedet om mangel på ressourcer hos politiet.

Udover indskærpelsen vil Dansk Folkeparti have opprioriteret politiets uddannelse, så betjente bliver bedre til at håndtere mødet med kvinder og piger, som ved anmeldelsen er i en særligt sårbar situation.