DF vil have militærets hjælp i bandekonflikt

Bandeskyderierne i København er mere rå end tidligere set. Derfor skal politiet have flere muskler, mener DF.

Peter Kofod Poulsen (DF) vil overlade flere af politiets opgaver til militæret for at bekæmpe bandekonflikten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Unge mænd skal passe på.

Sådan lyder advarslen fra politiet, efter at to tilfældige helt unge mænd er blevet ramt af skud på Nørrebro og Tingbjerg i København.

Og det viser, at bandekonflikten er mere rå, end det man tidligere har set, mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

»Vi skal have nogle flere muskler til politiet,« siger han.

»Her og nu er den saltvandsindsprøjtning, vi kan tilbyde, at vi kan overlade nogle flere bevogtningsopgaver til militæret. Altså frigøre politiet for terrorbevogtning.«

På lidt længere sigt forventer Kofod Poulsen, at der vil komme flere betjente, fordi der allerede er sat gang i at uddanne flere.

Men der er også brug for at se på mulighederne for logning, altså overvågning af internet og mobiltelefoners placering, mener han.

De Konservative har foreslået, at Københavns Politi i første omgang får hjælp fra andre politikredse til at bekæmpe banderne. Det har været gjort med succes i Aarhus Vest, fremhæver retsordfører Naser Khader (K).

Det forslag er DF betænkelig ved.

»Det er væsentligt, at der er politi i hele landet. Vi må ikke tømme politikredse rundt omkring i Danmark for at tilføre politibetjente til de større byer,« siger Peter Kofod Poulsen.

At drosle ned på grænsekontrollen for at frigøre betjente til kampen mod banderne kan slet ikke komme på tale, set med DF's øjne.

»Grænsekontrollen er kommet for at blive. Og der er allerede lagt en klar plan for, hvordan vi håndterer den fremadrettet,« siger Peter Kofod Poulsen.

/ritzau/