DF vil have justitsministeren til at rette op på asylskandale

Justitsminister Morten Bødskov må få styr på de forsvundne asylansøgere, mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, som vil kalde ministeren i samråd om sagen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup (DF), reagerer skarpt på, at BT mandag kan afsløre, at justitsminister Morten Bødskov (S) tilsyneladende har mistet overblikket på asylområdet, hvor 100 ud af i alt 170 registrerede asylansøgere i Københavns Lufthavn i år er forsvundet på vej til Center Sandholm fra lufthavnen. Peter Skaarup kalder derfor justitsministeren i et samråd om sagen i Folketingets retsudvalg med krav om en forklaring på miseren og en plan for genopretning af området.

»Den ene statistik efter den anden har vist, at asylsøgere er massivt overrepræsenterede i kriminalitetsstatistikkerne. Det er derfor yderst risikabelt, at der overhovedet ikke er styr på tingene,« udtaler Peter Skaarup i en pressemeddelelse.

»Regeringen har med sin nye og slappe indvandrings- og asylpolitik forårsaget, at antallet af asylansøgere er fordoblet, siden den kom til. Nu viser det sig ydermere, at mange af asylansøgerne registreres mangelfuldt og ganske enkelt forsvinder efter ankomsten til Danmark, hvilket skaber grobund for øget kriminalitet og i værste fald terrorangreb,« siger Peter Skaarup, der frygter, at regeringen ganske enkelt helt har opgivet at holde styr på asyl- og indvandringsområdet.

Politidirektør i København Thorkild Fogde erkender over for BT, at der, stik mod reglerne, gennem en periode ikke er taget fingeraftryk og billede af asylansøgere på grund af en ombygning i Københavns Lufthavn.

»Vi er ved at undersøge den her sag, og jeg har ikke alle oplysninger på nuværende tidspunkt, men jeg kan bekræfte, at der i samarbejdet mellem Center Sandholm og politiet i lufthavnen ser ud til at have været en praksis, hvor man i strid med forskrifterne ikke har optaget fingeraftryk og billede af alle de asylansøgere, der har søgt i Københavns Lufthavn,« siger Thorkild Fogde til BT.