DF vil have ekstra politi med udvidet »zoneforbud«

Dansk Folkeparti synes godt om regeringens forslag om at udvide zoneforbuddet for at slå ned på ungdomskriminaliteten. Men der skal følge flere politikræfter med, lyder det.

Foto: Keld Navntoft. Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup synes generelt godt om regeringens nye udspil om kriminelle unge.
Læs mere
Fold sammen

Unge kriminelle skal kunne holdes fra at komme i bestemte byområder. Det mener regeringen med et nyt udspil, og det synes Dansk Folkeparti godt om.

»Det, synes vi, generelt er positivt. Der er brug for mere konsekvens for den hårde del af de unge kriminelle, og der kan et forbehold mod at opholde sig et bestemt sted være en god idé,« siger retsordfører Peter Skaarup (DF).

I dag kan der kun gives zoneforbud, hvis personer udviser en direkte »utrygskabende adfærd«, men regeringen lægger i et nyt udspil op til, at tidligere straffede kan forbydes ophold i bestemte bydele, uden at »der stilles yderligere krav til den konkrete udviste adfærd«, skriver Berlingske.

Problemet er dog ifølge Peter Skaarup, at der med regeringens ønske ikke er øremærket ekstra kroner til mere politi, som skal kunne håndhæve det udvidede zoneforbud.

»Det er vigtigt, at der så er mandskab til det. Man har haft mulighed for at indføre zoneforbud over for bandekriminelle siden 2009, men det tilbagevendende problem er, at det er svært at håndhæve,« siger han.

Derudover synes Peter Skaarup også godt om, at regeringen vil sætte ind over for de yngre søskende i kriminelle familier.

»Der er ingen tvivl om, at der er nogle af familierne - blandt andet i flygtninge- og indvandrerfamilier - hvor det meste af familien er kriminelle, og hvor de unge kan fortsætte deres fædre eller brødres kriminelle bane,« siger Peter Skaarup, som gerne ser, at den indsats følges af en særlig ungdomsdomstol for 12 til 18-årige og en kriminel lavalder på 12 år.

»Så kan man gribe ind på et tidligt tidspunkt. Ikke nødvendigvis med hårde sanktioner, men med sanktioner, som ikke er til at misforstå,« siger han.