DF vil fylde halvtomt udrejsecenter med afviste asylsøgere

Flere afviste asylansøgere burde frihedsberøves og sættes i Vridsløselille, mener Martin Henriksen.

Flere afviste asylansøgere burde sendes bag lås og slå i Vridsløselille Statsfængsel. Det mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen. Arkivfoto. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Det er spild af fængselsbetjente og kapacitet, at der sidder 28 afviste asylsøgere i Vridsløselille Statsfængsel, når der er plads til 1000. Det mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Betjentenes fagforening og oppositionen mener, at udrejsecenteret skal lukkes, når det bruges til at holde på så få personer.

Det afviser Dansk Folkeparti, der hellere vil flytte flere personer ind bag fængslets mure.

- Man kan også sætte folk på tålt ophold ud i Vridsløselille og tage deres bevægelsesfrihed fra dem, siger Martin Henriksen.

- Der er masser udlændinge i vores samfund, der efter vores mening burde have begrænset deres bevægelsesfrihed eller slet ikke burde have bevægelsesfrihed.

Vridsløselille Statsfængsel har siden 1. januar været et udrejsecenter for afviste asylansøgere, som myndighederne frygter vil stikke af.

Politiken skriver tirsdag, at der er 28 afviste asylansøgere i fængslet. De bevogtes af 70 ansatte.

Fængselsforbundet mener, at de betjente kunne bruges bedre andre steder i fængselsvæsnet. Det samme gør De Konservative.

- Jeg er villig til at drøfte, om det giver ræson at følge Fængselsforbundets anbefaling om at lukke centret og eventuelt flytte nogle af ressourcerne over i landets tre andre centre, siger partiets leder, Søren Pape Poulsen.

Ifølge ham viser sagen, at der skal findes en løsning på, hvordan afviste asylansøgere kan udsendes.

Dansk Folkeparti vil helst have flere afviste asylansøgere i Vridsløselille. Men partiet er klar på et kompromis.

- Indtil der kommer flere afviste asylansøgere i Vridsløselille, har vi ingen problemer med, at man i en midlertidig periode bruger det overskydende personale andre steder i systemet, siger Martin Henriksen.

/ritzau/