DF vil afsætte flere penge til senge på supersygehuse

Dansk Folkeparti frygter, at der vil være for få senge på de nye supersygehuse, og derfor foreslår partiet at afsætte en milliard kroner mere til de 16 byggerier.

Læs mere
Fold sammen

Det må ikke ende med, at de kommende danske supersygehuse har for få sengepladser. Sådan lyder ræssonementet fra Dansk Folkeparti, der allerede fra næste år vil afsætte en milliard kroner ekstra til byggerierne, skriver Jyllands-Posten.

»Patienterne skal i gennemsnit ligge i en sygehusseng i 2,9 dage, og det er min oplevelse, at den beregning ikke bygger på en faglig vurdering af fremtidens behov, men er udtryk for, hvad der er råd til,« siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), til Jyllands-Posten og tilføjer, at kravet om en ekstra milliard kroner skal med i forhandlingerne mellem regeringen og Danske Regioner til juni.

Pengene vil Dansk Folkeparti finde ved at udskyde den planlagte lempelse i selskabsskatten.

Selvom Venstre er enig i at tilføre sundhedsvæsenet en milliard kroner yderligere, mener sundhedsordfører Sophie Løhde (V), at pengene skal bruges til endnu en kræftplan. Hun udtaler dog til Jyllands-Posten, at det nok skal lykkes at nå til enighed med DF.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) affejer i Jyllands-Posten Dansk Folkepartis forslag som »populistisk«.