DF: Vi ved ikke, hvad der er op og ned i Holst-sagen«

Sagen om Carl Holsts spindoktor er en sag mellem ham og Region Syddanmark, lyder det fra Dansk Folkeparti. Men det kan blive en sag for Folketinget, erkender partiets næstformand.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke behov for, at Folketinget blander sig i sagen om forsvarsminister Carl Holst (V) og hans mulige brug af en kommunikationsmedarbejder i Region Syddanmark til at promovere ham som folketingskandidat.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen (DF), der mener, at det på nuværende tidspunkt er en sag mellem Holst og hans tidligere arbejdsplads, Region Syddanmark.

»Det er fortsat en sag mellem regionen og Carl Holst. Og nu forstår jeg, at Tilsynsrådet er blevet bedt om at foretage en undersøgelse af sagen. Det plejer at gå hurtigt, og derfor ligger sagen der. Så kan jeg da ikke udelukke, at det bliver en sag for regeringen og Folketinget, men sådan er det ikke lige nu,« siger Søren Espersen.

Han henviser til, at et enigt forretningsudvalg i Region Syddanmark onsdag besluttede at bakke op om en uvildig undersøgelse af sagen fra det kommunale tilsyn i Statsforvaltningen.

Senest er det kommet frem i Ekstra Bladet, at Carl Holst i et brev til regeringens ansættelsesudvalg skriver, at pressemedarbejder Christian Ingemann Nielsen fungerede som personlig assistent for Holst, selv om Carl Holst tidligere har benægtet det over for TV 2.

Er der ikke noget, der tyder på, at Holst har talt usandt?

»Du sagde det rigtigt, da du sagde »tyder på«. Vi ved ikke, hvad der er op og ned, og hvad der er sket og eventuelt ikke sket. Det er det, vi skal have på det rene, inden det eventuelt bliver en sag for Folketinget,« siger Søren Espersen.

»Foreløbig er det kun avishistorier og modstridende synspunkter fra dels pressen, dels fra Carl Holst selv,« siger Søren Espersen.

Socialdemokraterne har kaldt Carl Holst i samråd i sagen, og det har Dansk Folkeparti tænkt sig at deltage i, lyder det fra partiets næstformand.

»Hvis Socialdemokraterne føler behov for et samråd, skal de jo gøre det. Vi skal også nok møde frem. Sådan er det jo,« siger Espersen.