DF: Vi ved, at attentatmænd går efter jøder

Der er behov for flere ressourcer til at beskytte jøder i Danmark, vurderer DFs retsordfører, der mener, at samfundet må indstille sig på at bruge flere ressourcer på at beskytte religiøse mindretal.

Der er behov for flere ressourcer til at beskytte jøder i Danmark, vurderer DFs retsordfører, Peter Skaarup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med bevillingen af 5.000 ekstra betjente til bevogtning af Frankrigs jødiske institutioner har præsident Francois Hollande sendt et klar signal efter den seneste uges tragiske hændelser i Paris: Jøderne har brug for bedre beskyttelse.

Nogenlunde ens lyder ræsonnementet herhjemme hos Dansk Folkeparti, hvor retsordfører Peter Skaarup (DF) slår på tromme for et tilsvarende fokus på det jødiske mindretal herhjemme.

»Vi ved fra Frankrig, at attentatmændene er gået efter jøder, og vi synes, det er oplagt at sætte fokus på det nu. Vi så allerede i sommer angrebet mod den jødiske skole på Østerbro (Carolineskolen, red.). Der er behov for at gennemgå sikkerheden omkring de jødiske institutioner igen,« bebuder Peter Skaarup.

Og det er da også den opfattelse, man har hos Det Jødiske Samfund, hvor man i tirsdagens Berlingske forlanger, at myndighederne revurderer sikkerhedsforanstaltningerne.

»Det, der er sket i Frankrig, er desværre ingen overraskelse for mig, det kunne også være sket i Danmark. Vi har allerede et sikkerhedsberedskab, men begivenhederne i Frankrig minder os om, at det er nødvendigt at revurdere sikkerhedssituationen,« siger formand Dan Rosenberg Asmussen.

Peter Skaarup mener generelt, at vi som samfund må indstille os, at det i fremtiden kan blive en bekostelig affære at beskytte os mod terroristers angreb.

»Det vil altid være nogen, der har et forskruet forhold til deres religion, og som er villige til at bruge alle midler for at fremme deres politiske eller religiøse sag. Vi må konstatere, at terroristerne bliver mere snu og snedige, og den udfordring må vi imødegå fra statens side,« siger DF-ordføreren.