DF: Vi skal ikke have en integrationskommission

En kommission kan ikke løse problemerne på integrationsområdet, mener Dansk Folkeparti, der hellere ser, at man får begrænset antallet af indvandrere, der kommer til Danmark.

Arkivfoto. Dansk Folkepartis Martin Henriksen Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti klapper ikke i hænderne over forslaget fra flere eksperter om, at regeringen bør nedsætte en integrationskommission, der skal kulegrave området.

Integrationen i Danmark har slået fejl, lyder det fra blandt andre tidligere rigsstatistiker ved Danmarks Statistik Jan Plovsing i søndagens udgave af Jyllands-Posten, og derfor bør en kommission eller et ekspertudvalg udarbejde effektive løsningsforslag.

»Jeg kan slet ikke forestille mig, hvad sådan en kommission skulle hjælpe. Det er næsten ikke til at holde ud af tænke på, hvad der ville ske, hvis den kom med nogle forslag til nye initiativer til tårnhøje millionbeløb. Man skal ikke bruge flere penge på integration, end man gør i forvejen,« fastslår Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen (DF).

Han understreger samtidig, at »Dansk Folkeparti ikke har brug for en kommission til at fortælle, hvad der er gået galt med integrationen«. Det handler i Martin Henriksens øjne om, at der kommer for mange indvandrere til Danmark.

»Jeg ved godt, at jeg og Dansk Folkeparti siger det rigtig tit, men jeg tror simpelthen, at det eneste, der virker, er at begrænse antallet. Det er helt afgørende,« siger han.

Derfor ville han også kun gå med til at bakke op om idéen om en kommission, hvis den fik til opgave at komme med bud på, hvordan indvandringen til Danmark kan begrænses.

»Problemerne opstår jo, fordi der kommer så mange mennesker til Danmark fra lande, hvis kulturer ligger meget langt fra vores. Og man skal ikke være raketforsker for at kunne forudse, at problemerne bliver værre i fremtiden, fordi vi har en indvandring, der er meget stor,« mener Martin Henriksen.

»Derfor er den eneste løsning at begrænse antallet. Det nytter ikke noget at kaste masser af penge efter nyttesløse integrationsprojekter,« tilføjer han.