DF: »Vi skal altså ikke kunne skifte køn nærmest efter behag«

Dansk Folkeparti mener, at det er et skråplan og en udviskning af værdier, når regeringen vil lade personer skifte køn uden de fysiske krav om kastration.

ARKIVFOTO. Dansk Folkeparti mener, at det er et skråplan, at regeringen vil tillade trankønnede at skifte køn, uden de først har været under kniven. Her diskuterer Irene Haffner, formand for Foreningen af Transkønnede I Danmark, kønsskifte på Christiansborg 21. maj 2013. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først mand. Så kvinde. Og så måske mand igen.

Dansk Folkeparti mener, at regeringens forslag om at gøre det muligt at skifte køn uden krav om fysisk kastration gør det alt for let at skifte køn.

»Det er et skråplan at komme ud på. Vi skal altså ikke kunne skifte køn nærmest efter behag,« siger sundhedsordfører Liselott Blixt (DF).

Regeringen har fredag meddelt, at den vil gøre det muligt for folk at skifte køn, uden at der stilles krav om kirurgiske indgreb eller anden kønskorrigerende behandling.

Den model, regeringen anbefaler, stiller ikke krav om, at diagnosen transseksualisme foreligger. Juridisk kønsskifte vil således alene være betinget af, at der indgives en ansøgning, som vedlægges en erklæring om, at ansøgningen er begrundet i en oplevelse af at tilhøre det andet køn.

Modellen kombineres med et krav om en refleksionsperiode på seks måneder fra ansøgningstidspunktet, hvorefter den pågældende skal bekræfte sin ansøgning, inden den kan imødekommes.

»Vi frygter, at det her fører til et skred. Vi mener, at det er en udviskning af de værdisæt, vi har i Danmark. Man fødes i et køn. Hvis det så viser sig, at det ikke er det køn, man føler, man er, skal man altså gennem nogle ting for at være sikker. Vi skal ikke bare kunne skifte køn efter for godt befindende,« siger Liselott Blixt.