DF vi hellere have billige energipriser end lavt CO2-udslip

Der skal i langt mindre grad satses på vedvarende energi, hvis Dansk Folkeparti får indflydelse efter det kommende folketingsvalg. Partiet mener, Danmark får alt for lidt ud af den dyre satsning på grøn omstilling.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. DFs Mikkel Dencker foretrækker billige priser frem for at skære ned på CO2-udslippet.
Læs mere
Fold sammen

Dansk Folkeparti vil bremse regeringens grønne omstilling, hvis blå blok kommer til magten efter næste folketingsvalg. Det er vigtigere med fornuftige energipriser til borgere og erhvervslivet end at kunne prale med et lavt CO2-udslip over for omverdenen.

Sådan siger Dansk Folkepartis klima- og energiordfører, Mikkel Dencker (DF).

»Dansk Folkepartis hovedformål med energipolitikken er at sikre danskerne og danske virksomheder den billigste og mest stabile energiforsyning både hvad angår el, gas og varme. Vi fornemmer derimod, at regeringen er ude i et ideologisk korstog, hvor det handler om at pudse glorien og prale over for andre lande med, at Danmark nedbringer CO2-udslippet hurtigere end andre,« siger Mikkel Dencker og fortsætter:

»Regeringens linje gør, at vi har en for dyr energi, og den grønne omstilling går for hurtig i forhold til, hvad vi får ud af det. Danmarks CO2-udledning er forsvindende lille i forhold til resten af verden, så er det er stort set ligegyldigt, hvad vi foretager os. Derfor har en dansk enegang på området udelukkende den konsekvens, at vi hæmmer os selv økonomisk. Klimaet sker der i hvert fald ikke noget med,« siger han.

I 2013 eksporterede Danmark grøn energiteknologi for cirka 38 milliarder kroner, hvilket er en stigning på næsten 18 procent på ét år.

Men på trods af eksportmilliarderne, mener Mikkel Dencker, at regeringens klimapolitik hæmmer den danske økonomi.

»Danmark har gået forrest i mange år. Regeringen vil nu sætte farten yderligere op, hvilket vi ikke ser behov for. Vi har effektiviseret vores energiforbrug, hvilket har gavnet økonomien, fordi vi er blevet bedre til at spare på energien, men vi påfører os selv alt for mange udgifter ved den førte politik,« siger Mikkel Dencker og konkluderer, at der bliver skruet ned for den vedvarende energi, hvis partiet kommer i regering eller bliver støtteparti for Venstre efter det kommende valg:

»Vi skal bremse energipolitikken op og lade den sunde fornuft råde. Det betyder, at vi skal sikre erhvervslivet og el-forbrugerne den billigste energi. Hvis det koster en fjer i hatten, således vi ikke er de fremmeste i verden på området, så er det en pris, vi er villige til at betale, fordi det ikke betyder noget i praksis. En mere realistisk energipolitik med bedre priser, det betyder rent faktisk betyder noget for Danmark,« siger han.