DF: Vi er antimuslimer – men ikke fanatikere

Selvom Dansk Folkeparti nu vedkender sig at være antimuslimer, så er de fortørnede over, at integrationsministeren kalder dem fanatikere. De kræver mere respekt, men kræver ingen fyring af ministeren.

Dansk Folkeparti er fortørnede over Birthe Rønn Hornbechs (V) udtalelser om partiet, men vil ikke kræve ministeren fyret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Birthe Rønn Hornbech behøver ikke at frygte for sin taburet, efter hun ellers har kaldt det parlamentariske grundlag for fanatiske antimuslimer.

Selvom gruppeformand Kristian Thulesen Dahl kræver mere respekt, så er ministerens udtalelser ikke nok til, at partiet vil forlange Rønn Hornbech fyret.

I sig selv er det ikke noget problem, at hun bruger udtrykket antimuslimer.

- På mange stræk er vi antimuslimer, siger Kristian Thulesen Dahl, der til gengæld ikke vil finde sig i at blive kaldt fanatiker.

Samtidig finder han det helt utilstedeligt, at ministeren stik imod regeringens signaler allerede nu konkluderer, at man ikke bør forbyde tørklædte dommere i de danske retssale.

Regeringen har bedt et udvalg undersøge erfaringerne fra andre lande, men Venstre har allerede nu givet udtryk for, at man mener, at dommere skal være neutralt klædt, og ifølge Berlingske Tidendes oplysninger er det et standpunkt, man i regeringen forventer at fastholde.

Men Thulesen Dahl vil nu have klar besked.

»Regeringen må gøre det klart, at integrationsministerens kronik ikke er regeringens synspunkt,« siger Thulesen Dahl.

Kirkeordfører Jesper Langballe (DF) kalder ministeren ”overfladisk og uvidende” og kalder kronikken et ”godt eksempel på, at man lader Islam snige sig ind ad bagdøren.”

Også i Birthe Rønn Hornbechs eget parti er der stor utilfredshed med, at ministeren går solo i denne sag.

Udenrigsordfører Søren Pind mener, at medlemmer af regeringen bør være mere loyale.

»Minister betyder som bekendt tjener, og det synes jeg måske, hun skulle huske på,« siger Søren Pind.