DF: Vestager splitter jøder forud for jubilæum

Det er upassende at lade Margrethe Vestager tale ved en jødisk jubilæumsfejring i weekenden, fordi de Radikale modarbejder jødernes interesser, mener en tidligere formand for Det Mosaiske Trossamfund.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Radikale modarbejder jøders interesser, og derfor er det upassende at lade partiets leder, Margrethe Vestager (R), tale ved en jødisk jubilæumsfejring i Københavns Synagoge på søndag. Det mener Finn Rudaizky (DF), der er tidligere formand for Det Mosaiske Trossamfund og medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Dansk Folkeparti.

»På den ene side taler Margrethe Vestager offentligt om den religiøse mangfoldighed. På den anden side har hun været med til at forhindre, at der skulle være rituel jødisk slagtning i Danmark, og hendes parti har på sit sidste årsmøde vedtaget, at mandlig omskæring ikke længere skal finde sted i Danmark,« siger han og uddyber:

»Det er to meget kraftige signaler, som generer flertallet af jøder i Danmark - især Det Mosaiske Trossamfund, som har brugt utrolig meget tid på at kæmpe for at bevare de her rettigheder. Margrethe Vestager er selvfølgelig velkommen i synagogen, men jeg synes bare ikke at hendes tale passer til festlighederne.«

Margrethe Vestager besøger Københavns Synagoge for at markere 200-året for jøders ligeberettigelse i Danmark.

Finn Schwarz, der er formand for Det Mosaiske Trossamfund, afviser kritikken fra Finn Rudaizky.

»Det er rigtigt, at de Radikale har vedtaget, at de vil arbejde for et forbud mod omskærelse. Men vi kan konstatere, at der tilsyneladende er forskel på, hvad man siger på et landsmøde, og hvad der udgør regeringens politik, for der er ikke sket mere,« siger han til Kristeligt Dagblad.

Finn Rudaizky forstår godt, at formanden siger, som han gør:

»Han har vel ikke noget andet valg. Jeg kan ikke se, hvad han ellers skulle sige.«