DF venter færre på kontanthjælp fremover

Bedre dansk økonomi og strammere regler får flere væk fra kontanthjælp, mener DF's ordfører Bent Bøgsted.

Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark vil næste år have endnu færre på kontanthjælp. Det skyldes bedre økonomi i samfundet samt stramninger med kontanthjælpsloftet og kravet om, at folk skal arbejde 225 timer i et år for at få kontanthjælp.

Det mener Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted.

- Det har en virkning, at man hjælper folk mere aktivt ud på arbejdsmarkedet med kontanthjælpsloftet. Jeg tror, at vi vil se stigende tal for dem, der forsvinder fra kontanthjælp, siger Bent Bøgsted.

Tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at 5200 færre i november 2016 fik ydelsen, end da kontanthjælpsloftet blev vedtaget 1. april sidste år.

Bent Bøgsted er enig med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i, at fremgangen både skyldes kontanthjælpsloftet og bedre konjunkturer.

- Der er ingen tvivl om, at det skyldes bedre konjunkturer og færre flygtninge. Men også at kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen nu begynder at få virkning, siger Troels Lund Poulsen.

Presser vi svage mennesker for meget med loftet?

- Loftet er én ting. Men med loftet følger den indsats, som skal hjælpe folk ind på arbejdsmarkedet og væk fra kontanthjælp. Så det er afhængig af, at folk får den hjælp, de har behov for, siger Bent Bøgsted.

Kommunerne handler anderledes efter loftet og 225-timers-reglen, mener han.

Har mange på kontanthjælp brug for en "håndholdt indsats"?

- En del skal have en mere håndholdt indsats. Der er også nogle, som skal have en førtidspension eller fleksjob. I kommunerne sker det i stigende grad, at man får en bedre afklaring, siger Bent Bøgsted.