DF: Venstre kommer til at give sig på flygtningelandsbyer

Dansk Folkeparti står fast på flygtningelandsbyer og lader asylstramningerne gå til afstemning i Folketinget.

DF vil have indført statslige flygtningelandsbyer og forventer, at Venstre giver sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om Dansk Folkeparti er blevet enig med regeringen i langt de fleste udlændingestramninger, der var på forhandlingsbordet, så er der en enkelt uenighed, der holder partiet tilbage fra at lave en samlet aftale.

Dansk Folkeparti giver sig nemlig ikke, når det kommer til de statslige flygtningelandsbyer. Det fortæller gruppeformand Peter Skaarup (DF) efter mandagens forhandlinger om asylstramninger mellem de blå partier og Socialdemokraterne.

»Vores klare signal til omverdenen er, at vi ikke kommer uden om statslige flygtningelandsbyer,« siger Peter Skaarup.

Peter Skaarup vurderer, at flygtningelandsbyerne er så vigtige, at Venstre vil give sig.

»I flygtningelandsbyerne kan flygtningene få hjælp i en periode, indtil man kan få vurderet, om de pågældende kan sendes tilbage til deres hjemland.«

»At starte en kæmpe integrationsproces er at skyde os selv i foden. Både i forhold til at vi vil skaffe boliger til danskerne, men også at hjælpe de pågældende lokalt i nærområderne,« siger Skaarup.

Også Socialdemokraterne står fast på, at der skal etableres statslige flygtningebyer, og det betyder, at der ikke er en fast aftale mellem de blå partier og Socialdemokraterne.

Resultatet er derfor, at forslag til stramninger lægges til afstemning i folketingssalen, uden at Dansk Folkeparti har forpligtet sig til at stemme ja.

»Vi står frit i forhold til det, som ligger på bordet nu,« siger Peter Skaarup.

»Der kommer en masse forslag i folketingssalen om asylstramninger, og det, synes vi, er vigtigt. Men derfra og så til at sige, at vi skal tage ansvar for hele den integration, som regeringen ser ud til at fortsætte ude i kommunerne, det vil vi ikke være med til.«

/ritzau/