DF: Venstre-forslag om flere test er pinligt

Venstres forslag om flere test i folkeskolen kommer ifølge Dansk Folkeparti på et mærkeligt tidspunkt og er »lidt et slag i luften«.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti stiller sig uforstående over for, at Venstre mindre end en uge efter et møde i forligskredsen bag folkeskoleforliget nu foreslår, at der skal være flere test i folkeskolen.

Forslaget er en del af partiets finanslovudspil, som præsenteres mandag.

»Det er jo et lidt pinligt forslag, for vi havde møde i forligskredsen i sidste uge, hvor Venstre ikke dukkede op. Og der kommer jo flere test i blandt andet matematik og engelsk, fordi vi rokerer om på de eksisterende test. Så jeg forstår egentlig ikke helt, hvorfor de spiller ud, som de gør,« siger Dansk Folkepartis undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen (DF).

»Hvis de nu var dukket op i sidste uge, så kunne vi have snakket sammen om det. Nu møder jeg det her i pressen,« undrer han sig.

Venstres forslag om at øge antallet af test i dansk og matematik i folkeskolen kommer i forbindelse med partiets udspil til en finanslov, der bliver præsenteret mandag. Venstre vil have dansk-test hvert år fra 2. klasse mod hvert andet år, som det er i dag. Derudover skal der ifølge Venstre være en matematiktest ekstra.

Og det er ikke forslaget, der resulterer i løftede øjenbryn hos Dansk Folkepartis undervisningsordfører, der gerne ser flere test. Men det kræver et brud på forliget og folkeskolen, som seks partier er med i, hvis Venstre skal have forslaget gennemført, understreger Alex Ahrendtsen.

»Venstre ved jo godt, at seks partier skal være enige, hvis det skal blive til noget, så det er jo lidt et slag i luften«.