DF: V og K bør afvise homofiles adoption

V og K bør afvise homofil adoption, siger Dansk Folkepartis socialordfører, Martin Henriksen, før Folketinget tirsdag behandler forslag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre og De Konservative bør fastholde borgerlig familiepolitik og afvise, at bøsser og lesbiske par kan adoptere, når Folketinget tirsdag førstebehandler regeringens forslag.

Det siger Dansk Folkepartis socialordfører, Martin Henriksen.

Oppositionen tvang i 2009 regeringen til at fremsætte lovforslaget, som ministrene vil stemme imod. Sidste år stillede Venstre sine folketingsmedlemmer frit, som det ofte sker i etiske debatter. Da seks Venstrefolk stemte imod regeringen, skiftede flertallet. Siden er Karen Ellemann og Gitte Lillelund Bech blevet ministre og stemmer nu imod loven.

Martin Henriksen håber, at Venstre og Konservatives folketingsmedlemmer står sammen med regeringen.

- Jeg retter en dybfølt appel til Venstre og Konservative om at fastholde det traditionelle ægteskab som udgangspunkt for den enkelte familie og fastholde det enkelte barns ret til, som udgangspunkt, at have en far og en mor, siger han i en pressemeddelelse.

Martin Henriksen afviser, at han brændemærker bøsser og lesbiske. Han mener, at "homoseksuelles rettighedskamp ikke må føres på bekostning af historiske bånd mellem mand og kvinde".

- Det må være statens rolle at understøtte ægteskabet som rammen om familielivet og i forlængelse heraf understøtte princippet om, at et barn så vidt muligt skal have sin opvækst i en tryg og stabil kernefamilie, siger Martin Henriksen.

/ritzau/