DF truer regeringens planer

Dansk Folkeparti vil kun støtte kvalitetsreformen, hvis partiet også accepterer 2015-planen. Flere krav er ikke opfyldt. Plan om kompensation for lavtlønnede.

Dansk Folkeparti vil kun lægge stemmer til regeringens kvalitetsreform hvis partiet samtidig kan nikke ja til den økonomiske 2015-plan, der indeholder skattelettelser for 10 milliarder kroner.

- Forudsætningen for en aftale med os om kvalitetsreformen og finansloven for 2008 er, at vi når en fælles forståelse med regeringen om den økonomiske plan til 2015, siger partiets gruppeformand Kristian Thulesen Dahl til Børsen.

Regeringen vil blandt andet ikke indfri DF's krav om et lønløft på fem milliarder kroner til de offentligt ansatte. Det oplyste Finansminister Thor Pedersen (V) mandag aften til TV2.

Skattelettelsen kritiseres for at ramme socialt skævt. Der er dog ifølge TV2 planer om at kompensere de økonomisk svageste - pensionister og andre på overførselsindkomster. Det skulle der være sat 1,5 milliarder kroner af til. Oppositionen er kritisk overfor skattelettelsen.

/ritzau/