DF: Trepartsaftale udskyder skattelettelser

De Konservative dropper våbenhvile med Venstre om skattespørgsmålet. Trepartsaftalen øger behovet for skattelettelser, mener K. Dansk Folkeparti er lodret uenig

Det kan godt være, at De Konservative endnu engang kræver skattelettelser. Men lettelser i denne valgperiode kommer ikke med støtte fra Dansk Folkeparti, der kategorisk afviser, at tiden er inde til skattelettelser. Trepartsaftalen har derimod kun udskudt overvejelserne, mener DF's skatteordfører, Mikkel Dencker.

- Med det store milliardbeløb, der slippes løs med trepartsaftalen, så er faren for overophedning, hvis man gennemfører skattelettelser, endnu større end tidligere. Derfor mener vi på ingen måde, at tiden er inde til skattelettelser. Tværtimod. Vi er ikke kommet tættere på skattelettelser, men kun længere væk med trepartsforhandlingerne, siger Dansk Folkepartis skatteordfører, Mikkel Dencker, til Ritzau.

Udmeldingen er malurt i bægret for De Konservative, der satser massivt på at få lettet skattetrykket i denne valgperiode. De Konservatives skatteordfører mener, at trepartsaftalen, der skal løfte den offentlige sektor med et milliardbeløb er blevet "meget dyr". Nu er det på tide, at det private erhvervsliv får højeste prioritet, mener De Konservative.

/ritzau/