DF-toppolitiker betaler erstatning til journalister

65.000 kroner. Søren Espersen (DF) betaler erstatning efter at have bragt en række artikler på sin hjemmeside, uden at forfatterne havde givet ham lov til det

Dansk Journalistforbund har indgået forlig med Dansk Folkepartis udenrigsordfører og medlem af Folketingets Præsidium Søren Espersen i en sag om brud på ophavsretsloven. Søren Espersen bragte en række artikler på sin hjemmeside, uden at forfatterne har givet ham lov til det. I alt krævede Dansk Journalistforbund 165.000 kroner af politikeren, men forbundet og dets medlemmer har nu accepteret Søren Espersens tilbud om 65.000 kr.

- For os og vore medlemmer har det primære været at få Espersen til at anerkende ophavsretten og undgå, at han fremover offentliggør journalistiske artikler på sin hjemmeside. Denne anerkendelse har vi fået, siger faglig konsulent Christian Dølpher, Dansk Journalistforbund.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører bragte i perioden fra 1. januar 2005 og frem til 25. maj 2005 uden tilladelse 57 artikler fra 43 medlemmer af Journalistforbundet.

/ritzau/