DF-toppen er tavs: »Det er Morten rigtig god til at svare på«

DF-toppen blander sig uden om sagen om Morten Messerschmidt og hans tilbagebetaling af EU-midler.

Det involverer ikke Dansk Folkeparti, at Morten Messerschmidt skal tilbagebetale godt en million kroner til Europa-Parlamentet, lyder det fra partiets top Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Toppen af Dansk Folkepartis (DF) afviser hele vejen rundt at forholde sig til, at Morten Messerschmidt som formand for MELD i denne uge tilbagebetalte en million kroner til Europa-Parlamentet.

Partitoppen kender ikke sagens praktiske forhold godt nok, lyder det.

»Jeg må indrømme, at jeg ikke har fulgt sagen så nøje. Jeg har godt set artiklerne, men jeg har ikke fået sat mig ind i, hvad det går ud på. Det, jeg har hørt på et tidspunkt, var, at det handlede om nogle penge, der var uforbrugte, men jeg ved ikke tilstrækkeligt, til at kunne forholde mig til det på stående fod,« siger gruppeformand Peter Skaarup til Berlingske.

Hvad betyder det for partiets image, at Morten Messerschmidt i øjeblikket tager rampelyset med en bilagssag?

»Det er selvfølgelig ærgerligt, at det sker. Det er vi selvfølgelig trætte af, for vi har nogle vigtige ting, vi gerne vil ud med på Christiansborg i øjeblikket i forbindelse med finanslovsforhandlingerne. Så det er da træls, men sådan er det jo nogle gange, det må vi erkende,« siger Peter Skaarup.

Dansk Folkepartis pressechef Søren Søndergaard afviser, at »sagen på nogen måde involverer DF« og mener derfor ikke, det er en sag for partiets formand at kommentere på.

»MELD-anliggender, som DF ikke er involveret i, det kan vi ikke stille op og kommentere på. Det må være Morten Messerschmidt, der er inde i sagen. Det er en MELD-sag, hvor Messerschmidt er kommet til at besidde en administrativ post. Det kalder ikke på, at DF skal udtale sig,« siger Søren Søndergaard.

Paritets politiske næstformand Søren Espersen er på helt linje med Peter Skaarup og Søren Søndergaard og har ingen holdning til Messerschmidts billagssag.

»Det må I tale med Morten om og de fonde, der har noget med sagen at gøre. Det ved jeg ikke noget om,« siger Søren Espersen.

DF har tradition for at være på mærkerne overfor tilbageholdte bilag – senest overfor Carl Holst – hvordan har I det med, at Morten Messerschmidt nu befinder sig i en bilagssag?

»Det synes jeg Morten er rigtig god til at svare på. Han kender de omstændigheder, der er. Jeg har ingen indsigt i de fonde, tilbagebetalinger eller overførsler. Jeg aner ikke spor om det,« siger Søren Espersen.

Han er dog fortrøstningsfuld overfor partiets fremtidige ry og mener ikke, sagen kommer til at påvirke det politiske arbejde.

»Det skal nok gå, ganske roligt. Det skal vi nok finde ud af,« siger Søren Espersen.