DF-top afviser Mogens Camres forslag om at »eliminere Christiania«

Det er ikke Dansk Folkepartis holdning, at personer, der angriber politiet, skal skydes, siger Peter Skaarup.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, slår fast, at partimedlem Mogens Camres opsigtsvækkende opslag på Facebook ikke er et udtryk for partiets holdning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steen Brogaard / Claus Bech / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I et opslag på Facebook foreslår den tidligere EU-parlamentariker for Dansk Folkeparti Mogens Camre, at personer, der angriber politiet, skal skydes.

Opslaget kommer som reaktion på et skyderi onsdag aften på Christiania, hvor tre personer blev ramt af skud - to af dem betjente.

Det er dog ikke partiets politik, fastslår partiets gruppeformand Peter Skaarup.

- Nej, det er det ikke. Vi har en meget kontant holdning til Christiania og det, der er sket derude. Vi er nødt til at have en folketingsdebat og sætte noget på plads i forhold til at støtte politiet, siger han.

- Men vi vil ikke gøre det, som Mogens Camre skriver her.

På Facebook skriver Mogens Camre blandt andet, at »Folketinget må vedtage undtagelseslove, politiet må have andre våben, lette panservogne og et andet skydereglement, enhver der løfter hånd mod politi, ambulancer eller brandvæsen skal skydes ned. Folk der ikke vil udvises og skriger sig til at blive skal behandles som i Rusland. De dommere, som agerer som i det 20. århundredes samfund må pensioneres. Putin ville eliminere Christiania med indhold på en halv time.«

Gruppeformand Peter Skaarup kan imidlertid godt forstå, hvis danske borgere er rystede efter skyderiet.

- Jeg kan godt forstå, at der kan være optændte gemytter efter det, der er sket på Christiania. Det var på ingen måde i orden, siger Peter Skaarup.

- Vi er nødt til at bevare hovedet koldt og sikre politiet de rigtige ressourcer samt flere muligheder - også på straffesiden. Men vi skal passe på ikke at gå til yderligheder.

Ifølge Peter Skaarup får opslaget ikke umiddelbart konsekvenser for Mogens Camres medlemskab i Dansk Folkeparti.

Dansk Folkepartis lokalafdelinger i Odder og Guldborgsund har delt Mogens Camres Facebookopslag. I Odder siger lokalformanden for Dansk Folkeparti, Niels Sandberg Kaa, at han godt er klar over, at Camres formulering er blevet delt, men at han ikke vil opgive navnet på det medlem af partiets bestyrelse, som har gjort det. I Guldborgsund siger lokalformand Jesper Tang Pedersen, at Mogens Camre er god til at provokere og sætte tingene på spidsen.

»Vi skal jo ikke ligne Filippinerne, hvor man skyder kriminelle. Men der er noget rigtigt i Camres indlæg, for der er noget dobeltmoralsk i vor behandling af Christiania. Hvorfor giver politikerne dem lov til alt muligt uden der gribes ind? Er det fordi Christiania er en turistmagnet, så man ikke vil gribe ind?« spørger Jesper Tang Pedersen.

/ritzau/