DF tøver med at bekæmpe radikalisering med udsattes penge

Regeringen lægger op til at bruge midler fra satspuljen på at bekæmpe parallelsamfund. DF er skeptisk.

Social kontrol, radikalisering og religiøs tvang skal bekæmpes med 250 millioner kroner over fire år, lyder et forslag fra regeringen forud for satspuljeforhandlingerne, der starter onsdag.

Dansk Folkeparti stiller sig dog før forhandlingerne skeptisk over for forslaget.

Ikke på grund af det konkrete indhold. Men fordi partiet frygter, at regeringen vil tage penge, der egentlig er tiltænkt de svageste, og bruge dem på andre formål.

Det forklarer socialordfører Karin Nødgaard (DF).

- Det er meget vigtigt, at man har fokus på, hvem puljen er tiltænkt, nemlig de udsatte grupper i det danske samfund. Det er dem, der har bidraget til puljen, og derfor er det også vigtigt, at det er dem, der får glæde af den, siger hun.

Hvert år fordeler politikerne omkring en milliard kroner i satspuljemidler.

Pengene stammer fra en aftale tilbage fra 1990, hvor politikerne blev enige om at lade ydelser som pension og kontanthjælp stige langsommere end lønningerne.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) har tidligere fortalt Ritzau, at regeringens forslag blandt andet handler om at gøre det lettere at få hjælp til at flygte fra undertrykkelse.

Karin Nødgaard understreger, at sådanne formål efter DF's mening godt kan høre ind under satspuljen. Men DF mener, at det beløb, regeringen lægger op til at bruge, virker højt.

/ritzau/