DF: Tilskud til babysitter er et interessant forslag

DF er ikke afvisende over for regeringens forslag om at give kommunalt tilskud til private børnepassere.

Dansk Folkepartis børneordfører Pernille Bendixen kalder regeringens forslag, om tilskud til private babysittere i aftentimerne »interessant«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Hvis både mor og far har skæve arbejdstider, kan det være svært at få den lille passet efter børnehavens lukketid.

Derfor foreslår regeringen en model, hvor barnet går på deltid i børnehaven - og kommunen så til gengæld udbetaler penge til en privat børnepasser i aftentimerne.

Forslaget vækker ikke umiddelbart begejstring i oppositionen, men hos støttepartiet Dansk Folkeparti ser man det ikke som en helt skæv idé.

- Det er et interessant forslag. Børnefamilierne efterspørger mere fleksibilitet, siger børneordfører Pernille Bendixen (DF).

- Vi har ikke lagt os fast på noget endnu, så vi går til forhandlingerne med et åbent sind.

Ordføreren kan sagtens følge børne- og socialminister Mai Mercados (K) argument om, at det vil være en dyr løsning i stedet at forlænge daginstitutionernes åbningstider. En løsning, som ikke passer alle.

- Det har vi også forsøgt os med i Odense Kommune, hvor det ikke rigtig blev brugt. Så der er noget, der tyder på, at hun har ret, siger Pernille Bendixen, der også sidder i byrådet i Odense.

- Længere åbningstider er ret dyrt. Og det er slet ikke blevet brugt i den grad, man ellers fornemmer efterspørgsel på. Så det tyder på, at folk har fundet deres egne løsninger, måske med barnepiger.

/ritzau/