DF tilbyder LA-formand kursus i stram udlændingepolitik

Dansk Folkeparti fører den strammeste udlændingepolitik. Det slår partiets integrationsordfører fast over for LA-formand Anders Samuelsen, som nu kalder sit parti det strammeste på området.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen (DF), minder pænt, men tydeligt, Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen (LA), om, hvilket parti der har den strammeste udlændingepolitik. Det gør han, fordi LA-formanden nu hævder, at hans parti har en strammere udlændingepolitik end Dansk Folkeparti.

»Jeg mener, man skal gøre sig lidt umage en gang imellem med at fortælle sandheden, og hvis Anders Samuelsen mener, at Liberal Alliance fører en strammere udlændingepolitik end Dansk Folkeparti, så tror jeg desværre ikke, han har fået det kommunikeret nedad til sin folketingsgruppe,« siger Martin Henriksen.

Men der er råd at hente, beroliger integrationsordføreren, som tilbyder at hjælpe Anders Samuelsen.

»Hvis Anders Samuelsen godt kunne tænke sig et kursus i, hvordan en stram udlændingepolitik ser ud, er han velkommen til at kigge forbi mit kontor, der ligger i Proviantgården på Christiansborg,« siger Martin Henriksen.

Til Berlingske forklarer Anders Samuelsen søndag, at Liberal Alliance modsat Dansk Folkeparti går ind for optjeningsprincipper i forhold til velfærdsydelser.

»Her må jeg bare gøre Anders Samuelsen opmærksom på, at vi for et par måneder siden fremsatte et beslutningsforslag om, at man skal optjene retten til kontanthjælp. Og det stemte Liberal Alliance altså ikke for. Men hvis deres politik har ændret sig siden da, er det selvfølgelig fint nok,« siger Martin Henriksen, som videre påpeger, at Liberal Alliance sammen med Enhedslisten lægger stemmer til regeringens udlændingepolitik, der ifølge ham blandt andet betyder, at der kommer flere udlændinge til Danmark i dag, end der gjorde i 00erne.

»Det gælder både på asylområdet og i forhold til familiesammenføring. Og så må jeg også lige gøre opmærksom på, at Liberal Alliance i modsætning til os har stemt for, at kriminelle udlændinge kan blive danske statsborgere,« siger han.

LA-formanden siger også til Berlingske, at han mener, at Dansk Folkeparti efter næste valg bør lukkes helt ind i regeringsvarmen og tildeles en stribe ministerposter i en ny borgerlig regering. Samtidig opfordrer han Venstre til at etablere en V-DF-regering.