DF til K: Hold Khader fra skat

Pia Kjærsgaard mener ikke Naser Khader kan finde ud af noget der har med skattepolitik at gøre. Bland dig uden om, svarer K-gruppemand.

Den legendariske valgduel mellem Naser Khader og Pia Kjærsgaard i Kalundborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt

Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard opfordrer nu helt udsædvanligt de Konservative til at sørge for, at Naser Khader ikke kommer til at arbejde med skattepolitik.

Det sker i kølvandet på en ophedet ordkrig mellem Naser Khader og Pia Kjærsgaard om årsagen til, at Khader i 2007-valgkampen havde problemer med at forklare sit eget partis skattepolitik.

- Jeg tror ikke, at Naser Khaders nye parti, de Konservative, skal sætte ham i skatteudvalget eller bruge ham som skatteordfører. Det vil være en rigtig, rigtig dårlig ide, siger Pia Kjærsgaard.

Hvorfor?

- Jeg tror ikke, at han kan finde ud af det, siger hun.

...og jeg er ikke cand. polit.
Angrebet kommer efter, at Naser Khader gav et medlem af Dansk Folkeparti en del af skylden for, at han i 2007-valgkampen ikke rigtig kunne forklare Ny Alliances skattepolitik.

Khader kom på glatis på et vælgermøde i Kalundborg, da en spørger fra DF ville have ham til at forklare, hvad Ny Alliances skattepolitik om 40 procent i skat vil betyde for en almindelig lønmodtager med en indkomst på eksempelvis 20.000 kr. Naser Khader mener nu, at spørgeren var instrueret af Dansk Folkeparti. Men det afviser Pia Kjærsgaard fuldstændigt med følgende salut:

- Hvis vi havde bedt nogen om, at stille et specifikt spørgsmål, så havde det været langt, langt sværere at svare på. Det er altså ret nemt af finde ud af, hvad 40 procent af 20.000 kr. er. Jeg kan godt finde ud af det, og jeg er ikke cand. polit. (som Naser Khader, red.), så jeg tror, at han skal holde inde, og erkende, at han har dummet sig. Så får vi en slutning på den historie, siger Pia Kjærsgaard.

Men historien slutter ikke her. De Konservatives gruppeformand Henriette Kjær vil ikke love, at holde Khader uden for skattespørgsmål. I stedet giver hun Pia Kjærsgaard klar besked:

- Hvis hun lover at lade være med at blande sig i, hvordan vi fordeler ordførerposterne i Det Konservative Folkeparti, så skal jeg nok lade være med at blande mig i, hvordan Dansk Folkeparti fordeler deres poster, siger Henriette Kjær, der for øvrigt ikke tror, at Naser Khader er interesseret i at arbejde med skattepolitik.