DF: Thornings nytårstale øger behovet for et valg

Statsministerens nytårstale var ukonkret og bar præg af, at hun ikke regner med at skulle gennemføre ny politik. Det efterlader et politisk tomrum, som øger behovet for et valg, siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl.

ARKIVFOTO 2014 af Kristian Thulesen Dahl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsministerens nytårstale viste, at hun ikke har gjort sig en masse tanker om, hvad hun konkret vil gøre på denne side af et folketingsvalg. Og det øger netop behovet for at valg, siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl.

»Det var ikke en tale, der bar præg af, at Helle Thorning-Schmidt regner med, at hun nu skal i Folketingssalen og gennemføre en masse konkrete ting. Det var en tale, der mere egnede sig til at geare op til det valg, der kommer i løbet af 2015. Behovet for, at der kommer et folketingsvalg bliver så øget, for vi bevæger os ind i et tomrum, hvor der ikke skal ske særligt meget, og hvor regeringen bare sidder og venter på den gode chance til at udskrive et folketingsvalg,« siger han.

På andre områder havde nytårstalen også karakter af en tale, der ser frem mod et valg, mener DF-formanden.

»Den var ikke særlig konkret, men meget følelsesladet. Og det har man åbenbart vurderet egner sig godt til et valgår. Man kan tydeligt mærke på en tale, om den er skrevet ud fra, at man skal sidde og blive personligt berørt, når man hører den, eller om den er meget konkret med politiske ting, som man vil gennemføre,« siger han.

Og selvom Kristian Thulesen Dahl synes det er fint, at Helle Thorning-Schmidt kommer ind på både ældreområdet og sundhedshjælp i nytårstalen, så ændrer det ikke på, at det mest handlede om at vinde valget i 2015.

»Man ikke har tænkt en masse tanker om, hvad man konkret skal gøre på den her side af at folketingsvalg, men mere hvad der skal til for at få danskernes opbakning til at sidde som regering igen i fire år. Og hvis det er udgangspunktet, så kan man ligeså godt få det valg hurtigst muligt, så danskerne kan få lov til at afklare, hvordan Folketinget skal sammensættes fremover,« siger Kristian Thulesen Dahl.