DF: Thorning bruger EU-politik som jobansøgning

Efter den store opbakning til EU-kritiske partier ved parlamentsvalget bør regeringen anerkende, at befolkningen vil have mere Danmark og mindre EU, siger Kristian Thulesen Dahl.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) brugte sin tale under Folketingets afslutningsdebat på at søge opbakning til, at Danmark skal længere ind i EU.

Den holdning møder kritik fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), der fra talerstolen spekulerer i, om statsministeren bruger EU-politikken i Danmark til at fremme chancerne for en stilling i EU til hende selv.

»Er mere EU virkelig svaret til alle de danskere, der stemte EU-kritik ved folkeafstemningen? Måske er det en kold vurdering af, at det tjener jobansøgningen bedst,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Han peger på flere eksempler fra internationale medier, der nævner Helle Thorning-Schmidt som kandidat til en af de topposter i EU, der snart bliver ledige.

»Statsministeren bruger sin EU-politik til at fremme sine karrieremuligheder, for at få et job i EU,« siger Kristian Thulesen Dahl.