DF svarer nu på kritik fra Støjbergs tidligere pressechef: »Hun rammer helt ved siden af skiven«

Martin Henriksen (DF) forstår ikke, hvorfor Støjbergs tidligere pressechef og nuværende K-kandidat, Mia Tang, har behov for at svine Dansk Folkeparti til.

Martin Henriksen (DF) mener, at Inger Støjbergs tidligere pressechef og nuværende folketingskandidat, Mia Tang (K), rammer helt ved siden af skiven, når hun kritiserer Dansk Folkeparti for at have kastet en sort skygge over den blå blok. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Dansk Folkeparti har kastet en sort skygge henover blå blok.

Sådan lød det forleden fra Inger Støjbergs tidligere pressechef og nuværende folketingskandidat Mia Tang, der først i en kronik i Jyllands-Posten og siden i Berlingske langede ud efter Dansk Folkeparti.

Ifølge Mia Tang er Dansk Folkeparti ikke et blåt parti – hverken generelt, eller når det handler om udlændingepolitikken.

I stedet har partiet alt for ofte spændt »en medister ud som snubletråd« i udlændingedebatten og fremført »unuancerede postulater og skræmmebilleder«.

Men ifølge Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, er hendes kritik helt forfejlet.

»Hun rammer fuldstændig ved siden af skiven. Jeg synes faktisk, at hun burde være interesseret i at finde fælles fodslag, for hvis hun skulle komme i Folketinget, og flertallet fortsætter, så kommer hun jo til at lave politik med os,« siger han og fortsætter.

»Og vi kommer helt sikkert til at kræve stramninger på udlændingeområdet, og vi kommer helt sikkert også til at kræve nogle stramninger som efter Mia Tangs opfattelse vil være symbolske.«

Definerer danskheden med frikadeller

Hvorvidt Dansk Folkeparti har kastet en sort skygge over blå blok tager Martin Henriksen helt roligt.

»Jeg bliver tit kaldt sort på det område, og det generer mig egentlig ikke. Det tager jeg faktisk som en kompliment.«

Martin Henriksen mener, at det er »dybt forsimplet«, når Mia Tang i tirsdagens interview med Berlingske siger, at den yderste højrefløj har reduceret danskheden til at handle om frikadeller – og dermed svinekød.

»Når vi taler om dansk kultur, så taler vi jo også meget om dansk madkultur. Og vi kommer ikke udenom at mange danskere spiser svinekød. Men der er ikke noget krav om, at man skal spise svinekød, og vi siger ikke, at man skal spise svin for at bestå indfødsretsprøven,« siger han.

»Folk må selv om, hvorvidt de vil spise svinekød. Hvis de ikke vil, så er der mere til os andre.«