DF: SUen gør det rimeligt at kræve fuldtidsstuderende

Dansk Folkeparti frygter ikke, at mange studerende dropper studiejobbet på grund af fremdriftsreformen. Partiets ordfører slår samtidig fast, at det er helt okay at forlange, at de unge studerer på fuldtid.

ARKIVFOTO 2012 af elever på Aalborg Universitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

5.903 kroner før skat udbetalt hver måned og gratis undervisning.

Det er forholdene for danske studerende på videregående uddannelser. Forhold, der gør det helt legitimt, at politikerne har strammet grebet og nu kræver, at de unge studerer på fuld tid i stedet for at udsætte fag på grund af eksempelvis tidskrævende studiejob. Det mener Dansk Folkepartis uddannelses- og forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl (DF).

»Hvis du går på et studie og får fuld SU, så er du også fuld studieaktiv. Det, synes jeg, er en ganske logisk sammenhæng,« siger han.

Dansk Magisterforening har ifølge Berlingske lavet en undersøgelse blandt 1.202 studerende, hvor 28 procent tilkendegiver, at de helt sikkert eller sandsynligvis må opsige deres studiejob på grund af fremdriftsreformen. Sådan kommer det dog næppe til at gå ifølge Jens Henrik Thulesen Dahl.

»Det skulle undre mig, om så mange virkelig opsiger deres studiejob. Jeg kan godt forstå, hvis mange får færre timer til at arbejde, da de med reformen er nødt til at levere et fuldt studie. Det er en naturlig følge, men det er også okay, for når man studerer, er det primære at følge studiet,« siger han.

Danske Studerendes Fællesråd efterlyser mere tillid fra politikerne, så de i højere grad selv kan tilrettelægge deres studieliv. Desuden har studiejob for mange en afgørende betydning for, at de kan klare sig økonomisk, lyder det.

»Selvfølgelig skal vi prøve at sigte efter, at der også findes studieboliger til fornuftige penge. Men det nytter ikke at vende diskussionen og sige, at fordi det er svært at få til at hænge sammen økonomisk, så skal man have lov til ikke at studere på fuld tid. For så er det et helt andet system, man argumenterer for,« siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

»Vi giver en ganske hæderlig SU og lånemuligheder oveni, og derfor mener jeg, det er ganske rimeligt at forlange, at de studerende fuldtidsstuderer, og jeg mener også, at der stadig er okay med plads til også at have studiejob ved siden af,« fastslår han.

DF: Det er ganske rimeligt at forlange, at de studerende fuldtidsstuderer, når de får 5.903 kroner om måneden.

Posted by Berlingske on 21. juli 2015

DF: Det er ganske rimeligt at forlange, at de studerende fuldtidsstuderer, når de får 5.903 kroner om måneden.

Posted by Berlingske on 21. juli 2015