DF støtter S-ønske om flere skatteansatte

Der er blandt andet brug for bedre kontrol med moms og kioskers svindel med afgifter, mener DF.

ARKIVFOTO: Skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF). Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Dansk Folkeparti støtter Socialdemokratiets ønske om at tilføre skattevæsenet endnu mere personale. Det er blandt andet kontrollen med moms og svindel med for eksempel afgifter på slik, der skal sættes mere ind over for.

»Der er virkelig noget at komme efter. Vi ved, alene på momsområdet, at en medarbejder inddriver 38 gange sin egen løn«, siger skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF).

Socialdemokratiet foreslår konkret 1000 ekstra medarbejdere fordelt på fire skattecentre rundt i landet. Flydtkjær vil ikke lægge sig fast på, om det lige skal være det antal, eller om det skal være nye centre.

Men han understreger, at både DF og S tidligere har forsøgt at få flere ansatte på det, der kaldes Skats indsatsområde. Det lykkedes bare ikke, fordi de ikke kunne få finansiering.

Flydtkjær mener heller ikke, at udspillet fra S denne gang er finansieret i traditionel forstand. I hvert fald ikke hvis man skal bruge Finansministeriets regnemetoder.

»Jeg vil give S så meget ret, at selvfølgelig er det sådan, at hvis man ansætter en medarbejder mere, giver det nogle ekstra penge i kassen.«

»Men hvis vi skal gøre regningen op på samme måde, som vi traditionelt gør, når vi laver politiske forslag, er det desværre ikke finansieret«, siger han.

Socialdemokratiet understreger, at der er råd til forslaget i den 2025-plan, partiet lagde frem i efteråret. Partiet vil tage pengene fra den generelle vækst i det offentlige forbrug.

Til det siger Dennis Flydtkjær:

»Hvis man tager pengene fra det, så er de jo væk. Så kan man ikke bruge dem igen på sundhed, ældre eller andre ting.«

»Men måske skal vi finde en anden måde at gøre det op på. Skat er lidt atypisk i forhold til de andre politiske områder, fordi det er penge, der skal gå ind i systemet«, lyder det fra DF-ordføreren.