DF støtter S-forslag om differentieret pensionsalder

Kort før folketingsvalget forpligter DF sig til at indføre lavere pensionsalder for folk med mange år i job.

Dansk Folkeparti støtter Socialdemokratiets plan om differentieret pension og agter at gennemføre den, uanset om der er blåt flertal efter valget.

Det bekræfter partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF).

»Vi synes i Dansk Folkeparti, at det er en god idé med en differentieret pensionsalder, der sikrer, at de, der arbejder og bliver nedslidt, kan få en værdig afgang fra arbejdsmarkedet.«

»Nu melder Socialdemokratiet i sidste uge i pensionsudspillet, at de ønsker at lave sådan et system, og der vil vi gerne tage handsken op og sige: 'Så lad os få det gjort. Lad os få indkaldt forligspartierne bag Velfærdsaftalen og se, om vi kan nå til enighed om en justering af aftalen',« siger han.

Tilbage i 2006 indgik den daværende VK-regering et velfærdsforlig med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, De Radikale og SF.

Det indeholdt en gradvis forhøjelse af pensionsalderen, der bliver hævet i takt med, at den gennemsnitlige levealder stiger.

Er det ikke muligt at nå en fælles aftale med alle partierne bag Velfærdsaftalen, vil DF fortsætte forhandlingerne med de partier, som er indstillet på det.

»Jeg er villig til at lave en aftale med de partier, der vil være med på det.«

Planen er, at en aftale skal falde på plads, inden det næste folketingsvalg finder sted. Der skal senest være valg i juni i år.

Socialdemokratiets udspil indeholder syv principper for ret til tidlig folkepension.

Der skal afsættes tre milliarder kroner til planen, som får pæne ord med på vejen af Kristian Thulesen Dahl.

»Jeg synes, der er gode takter i de syv principper.«

»Vi har i mange år sagt, at vi gerne vil have en differentieret pensionsalder, men det har ikke tidligere været muligt at finde de vises sten, som har kunnet lave enigheden om en fleksibel pensionsalder,« siger han.

Regeringen vil snarest indkalde partierne til et møde for at diskutere en ny pensionsaftale.

/ritzau/