»DF skylder at være ansvarlige«

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er tavs om Dansk Folkepartis afvisning af efterlønsindgreb. Det er Venstres Ungdom ikke.

-Lederen af regeringens støtteparti, Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard, afviser, hvad regeringen har fremlagt om tilbagetrækningsreform. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke vil forholde sig til Dansk Folkepartis afvisning af et efterlønsindgreb, får Pia Kjærsgaard hammeren af Venstres Ungdom.

- Dansk Folkeparti skylder at videreføre deres ansvarlige linje fra genopretningsforhandlingerne og vise, at de er klar til at tage upopulære beslutninger. Vi kommer ikke udenom at reformere efterlønnen og hæve pensionsalderen, hvis Danmark skal have en sund økonomi i fremtiden, siger Landsformand Jakob Engel-Schmidt.

Kort efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og K-leder Lars Barfoed fremlagde regeringens tilbagetrækningsreform, erklærede Dansk Folkeparti, at partiet nægter at afskaffe efterlønnen. Men det kan Pia Kjærsgaard ikke, mener Jakob Engel-Schmidt.

- Dansk Folkepartis politiske indflydelse står og falder med, at den borgerlige regering fortsætter efter næste valg. Derfor er Dansk Folkeparti nødt til at hjælpe regeringen med at gennemføre de varslede reformer af efterlønnen, siger Jakob Engel-Schmidt.

Han er er overbevist om, at Dansk Folkeparti før eller siden vil gå ind i seriøse forhandlinger om tilbagetrækningsreformen og betegner Kristian Thulesen-Dahl som "en dygtig økonom".