DF skeptisk over for at fastfryse grundskyld i årevis

Prisen for at fastfryse grundskylden vokser til 2,3 milliarder kroner i 2020, viser tal fra Skatteministeriet.

Det er "rigtig mange penge".

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, om nye beregninger fra Skatteministeriet over, hvad det vil koste at fastfryse grundskylden til og med 2020, sådan som regeringen har planer om.

For mens beløbet "kun" er 600 millioner kroner i 2017 - en fastfrysning, der allerede er besluttet - så vokser regningen år for år. I 2018 er det 1 milliard kroner, i 2019 1,6 milliarder og i 2020 2,3 milliarder.

Beløbene er udtryk for "det samlede provenutab efter tilbageløb", hvilket vil sige penge, der ville være til rådighed på finansloven, hvis boligejerne betalte grundskyld som ellers planlagt.

René Christensen er ikke overrasket over tallet. Og DF vil ikke på forhånd sige ja til, at grundskylden skal fastfryses ud over 2017, understreger han.

- Det er store penge, der er i spil. Derfor er det vigtigt, at vi får løst hele opgaven, når vi skal mødes for at lave beskatningssystem for ejendomme, siger han:

- DF går ind for, at vi får lavet en holdbar løsning og gerne en bred løsning. Sådan så boligejerne ved, hvad de skal betale i skat, både i 2019, 2020 og fremover, så det ikke er noget, man skal diskutere fra finanslov til finanslov.

/ritzau/