DF skal betale 120.000 kroner tilbage for skonnerttur

EU-Parlamentets generalsekretær har forklaret Morten Messerschmidt, at DFs skonnerttur i 2013 ikke var støtteberettiget. Hovedpersonen fortryder intet.

Det var ikke berettiget, da Dansk Folkeparti under en kampagne i 2013 brugte EU-midler på at sejle Danmark rundt i skonnerten Halmø. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

En regning på 120.700 kroner efter en sejltur rundt til 16 forskellige danske havne i 2013 kan nu ende på Morten Messerschmidt (DF) og Dansk Folkepartis bord.

Det sker, fordi Europa-Parlamentets generalsekretær, Klaus Welle, i et brev til Morten Messerschmidt har gjort det klart, at skonnertturen ikke var støtteberettiget, og derfor skal pengene muligvis betales tilbage.

Først skal det dog afgøres i EU-Parlamentets bureau, om de er enige med generalsekretæren.

Fortryder du nu noget i forbindelse med skonnertturen i 2013?

»Nej, det gør jeg ikke, som det ser ud nu. Det er klart, at hvis vi har gjort noget forkert, så fortryder jeg det. Men det er ikke noget, som jeg nu sidder og tænker, at vi kunne have forudset. For mig at se er det her meget overraskende,« siger Morten Messerschmidt til Berlingske Nyhedsbureau.

I 2013 drog Dansk Folkeparti forud for kommunalvalget ud på en skonnerttur med skibet Halmø rundt til 16 forskellige danske havne.

For godt en måned siden krævede først EU-Parlamentet og dernæst Europa-Nævnet en forklaring på Dansk Folkeparti og Morten Messerschmidts brug af kampagneskonnerten 'Halmø', som partiet brugte til deres politiske sommertogt i 2013.

Derfor indstiller generalsekretæren altså til EU-Parlamentets bureau, der er parlamentets ledelse, at de skal beslutte, at Dansk Folkeparti skal betale de i alt 120.700 kroner tilbage.

»Jamen det er da klart, at jeg synes, det er rigtig irriterende, hvis EU-Parlamentets generalsekretær mener, at reglerne ikke har været overholdt. Jeg er til gengæld også ret uenig i det. Vi har fulgt den procedure, som gælder for alle andre projekter,« siger Morten Messerschmidt og forklarer, at han nu vil skrive sin version af historien til Klaus Welle og EU-parlamentets ledelse:

»Det er klart, at jeg sender mit svar på det her brev af sted nu, hvor jeg forklarer, at kravene om bannere og logoer og andre krav er fulgt.«
Morten Messerschmidt tilføjer, at han er »forundret« over beskeden fra Klaus Welle og mener, at han har billeddokumentation for, at samtlige bannere og logoer har været placeret tydeligt for alle på skonnerten.

Jeg har netop modtaget brev fra EU-parlamentets generalsekretær, Klaus Welle, hvori han anfører, at den meget omtalte...

Posted by Morten Messerschmidt on Thursday, November 19, 2015