DF siger nej til, at regeringen anerkender Kosovo

DF bryder for første gang med VK-regeringen i et væsentligt udenrigspolitisk spørgsmål. Støttepartiet afviser planen om at anerkende Kosovo.

»Kosovo er Serbien« står der på dette skilt i Beograd. Herhjemme går Dansk Folkeparti nu imod regeringen, der vil gøre Kosovo selvstændigt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dimitar Dilkoff / Reuters

Dansk Folkeparti bryder nu for første gang med regeringen i et væsentligt politisk spørgsmål.

VK-regeringens støtteparti har således i et brev til udenrigsminister Per Stig Møller (K) gjort det klart, at Dansk Folkeparti vil gå imod regeringens planer om at anerkende Kosovo som en selvstændig stat.

- Normalt står vi jo loyalt bag regeringen i alle væsentlige udenrigspolitiske spørgsmål, hvilket ikke er vanskeligt, fordi vi generelt bakker op om den førte udenrigspolitik. Men hvad angår Kosovo er vi uenige i den kurs, regeringen har anlagt og derfor følte vi det rigtigt i god tid at orientere regeringen om vores holdning, siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen.

Dansk Folkeparti skriver i brevet til udenrigsministeren, at det internationale samfund er i færd med at gøre Serbien uret og beslutningen om at anerkende Kosovo vil være i strid med FN's charter, som understreger medlemslandenes territoriale integritet.

/ritzau/