DF siger nej til offentlige folk i private bestyrelser

Alternativet skal ikke tvinge offentlige repræsentanter i private bestyrelser, mener DFs erhvervsordfører

»Det er et godt eksempel på, hvad der sker, når politikere begynder at blande sig i alt for meget. Det er helt forkert med offentlige repræsentanter i private selskaber,« siger Hans Kristian Skibby. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alternativet bør bruge sin tid langt bedre end at spilde tiden på at tvinge offentlige repræsentanter ind i bestyrelser for private selskaber med mere end 1000 ansatte.

Det siger Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby.

»Det er et godt eksempel på, hvad der sker, når politikere begynder at blande sig i alt for meget. Det er helt forkert med offentlige repræsentanter i private selskaber,« siger Hans Kristian Skibby.

»Danske selskaber med over 100 ansatte er i forvejen meget åbne i dag. De har medarbejderrepræsentanter. Forslaget er simpelthen for meget. Det får ikke Dansk Folkepartis støtte.«

Hans Kristian Skibby afviser dermed blankt Alternativet, som kræver samfundsrepræsentanter i alle offentlige bestyrelser samt i bestyrelser for virksomheder med over 1000 ansatte.

I bestyrelser skal medlemmerne være kompetente. Det klarer man ikke med et udviklingskursus, som Alternativet vil sende samfundets repræsentanter på, mener DFs erhvervsordfører.

»Bestyrelser i professionelle virksomheder skal have viden og indsigt. De skal kunne kommunikere med hinanden. Det nytter ikke, at der indsættes én i bestyrelsen, de slet ikke kan samarbejde med,« mener Hans Kristian Skibby.

Store virksomheder skal i forvejen overholde lovgivning om revision og årsregnskaber, regler om god virksomhedsskik og corporate social responsibility (socialt ansvar), påpeger Hans Kristian Skibby.

»Vi har regler om, at man ikke må investere i klyngebomber og alt muligt andet. Man skulle finde noget andet at bruge tiden på i Alternativet. Det er et forkert og urimeligt forslag,« mener DF's erhvervsordfører.

/ritzau/