DF siger nej til at anerkender Kosovo

DF bryder for første gang med VK-regeringen i et væsentligt udenrigspolitisk spørgsmål. Støttepartiet afviser planen om at anerkende Kosovo.

Dansk Folkeparti bryder for første gang med regeringen i et væsentligt politisk spørgsmål. VK-regeringens støtteparti har således i et brev til udenrigsminister Per Stig Møller (K) gjort det klart, at Dansk Folkeparti vil gå imod planen om at anerkende Kosovo som en selvstændig stat. Det sker samtidig med, at 100 danske soldater er klar til at blive sendt til Kosovo med kort varsel, hvis det kommer til uroligheder, når FN mandag ventes at måtte opgive at finde en forhandlingsløsning mellem Kosovo og Serbien.

- Normalt står vi jo loyalt bag regeringen i alle væsentlige udenrigspolitiske spørgsmål, hvilket ikke er vanskeligt, fordi vi generelt bakker op om den førte udenrigspolitik. Men hvad angår Kosovo er vi uenige i den kurs, regeringen har anlagt, og derfor følte vi det rigtigt i god tid at orientere regeringen om vores holdning, siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører skriver i brevet til udenrigsministeren, at det internationale samfund er i færd med at gøre Serbien uret og beslutningen om at anerkende Kosovo vil være i strid med FN's charter. Kosovo er i dag en serbisk provins under FN-administration.

/ritzau/