DF: S-beregninger er »et udtryk for desperation«

Dansk Folkeparti mener, at Socialdemokraternes beregninger af diverse forslag fra oppositionspartiet er et udtryk for desperation over Socialdemokraternes egen krise.

Peter Skaarup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er et udtryk for ren desperation over partiets egen krise, når Socialdemokraterne vælger at bruge et halvt år på at regne på diverse politiske forslag fra Dansk Folkeparti.

Det mener Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup (DF), som kalder den socialdemokratiske manøvre for spild af skatteborgernes penge.

»Jeg kan kun se det som udtryk for desperation over Socialdemokraternes situation, og der bruger man så skatteborgernes penge på at udregne DF-forslag,« siger Peter Skaarup.

Socialdemokraterne har ifølge Jyllands-Posten blandt andet benyttet ministerierne til at regne på Dansk Folkepartis forslag. De mange forslag, som blandt andet omfatter billigere færgebilletter, forhøjede fængselsstraffe og to ugentlige gåture til ældre borgere, vil koste 155 milliarder kroner, lyder konklusionen fra Socialdemokraterne, som kalder forslagene for uholdbare.

Men der er ikke tale om politiske løfter, men holdninger, hvilket ikke kan sættes ind i et regneark, fastslår Peter Skaarup.

»Jeg synes, det er en lille smule latterligt. At et parti, der i den grad har stået for løftebrud, begynder at regne på andres såkaldte løfter, når det, der er tale om, reelt er en retning for, hvad man vil på lang sigt,« siger han med henvisning til Socialdemokraternes uindfriede løfter fra 2010s valgprogram om blandt andet øremærket barsel og hjælpepakke til boligmarkedet.

Og det er slet ikke så svært at se forskel på, hvad der er holdninger, og hvad der er løfter, forklarer Peter Skaarup.

»Der er stor forskel på, hvordan forslag og ønsker strikkes sammen. Retningen, og hvad man på lang sigt vil med samfundet, kan man ikke regne på, når det på lang sigt gælder kloaksystemet, en ny Kattegatbro eller retspolitikken. Man er nødt til at se, hvad man på kort sigt foreslår i en valgperiode eller i et finansår. Og det tror jeg godt, danskerne kan gennemskue. De ved udmærket godt, at der ikke er nogle partier, der kan indfri hele partiets politik inden for et finansår,« siger Peter Skaarup.