DF roser justitsminister for ærligt svar

Justitsminister Mette Frederiksen har med et afmålt »nej« afvist DFs forespørgsel om revurdere FNs flygtningekonvention. DF ærgrer sig over svaret, men roser ministeren for at være »ærlig« og »præcis«.

Der er spørgsmål, der kræver længere og komplicerede svar, og så er der dem, der kan adresseres med et simpelt »nej«.

Således også i den politiske verden, hvor DFs udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) roser justitsminister Mette Frederiksen (SF) for at give et »hurtigt«, »ærligt« og »klart« svar på et spørgsmål, ordføreren havde stillet.

Spørgsmålet fra Martin Henriksen lød:

»Vil ministeren tage initiativ til en revision eller nyfortolkning af FN’s flygtningekonvention, således at europæiske lande,

herunder Danmark, ikke længere er forpligtiget til at tage imod flygtninge fra lande, der ligger udenfor Europa?«.

»Nej«, lød det korte svar fra justitsministeren, og det fortjener hun trods alt ros for, mener Martin Henriksen.

»Hvis man skal rose Mette Frederiksen for noget, så er det, at hun svarer hurtigt og ærligt,« anfører udlændingeordføreren i en skriftlig kommentar.

Her kalder han det dog samtidig for skuffende, at regeringen ikke vil diskutere flygtningekonventionen.

»Noget, der har så stor indflydelse på samfundsudviklingen og på hvor mange mennesker, der kommer til Danmark, bør man kunne diskutere. Når man tænker over det, er det helt vildt, hvad den konvention betyder for Danmark og for Europa. Den bør tages op til diskussion, og alt tyder på, at den er forældet,« mener Martin Henriksen.