DF roser fyring af Sundhedsstyrelsens direktør

Dansk Folkeparti er tilfreds med beslutningen om at fyre Sundhedsstyrelsens direktør, Else Smith. Men der skal fortsat placeres ansvar for fejl, mener partiet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) har opbakning fra Dansk Folkeparti og SF, når det gælder den fyreseddel, ministeren torsdag udstak til Sundhedsstyrelsens direktør, Else Smith.

»Det er rigtigt, at ministeren drager konsekvensen af, at Folketinget er blevet vildledt,« siger Liselott Blixt (DF), sundhedsordfører i Dansk Folkeparti.

Hun henviser til, at Sundhedsstyrelsen tidligere er blevet kritiseret af politikere og eksperter for at have pyntet på en redegørelse til Folketinget i sagen om en hjerneskadet psykiater, der har fejlbehandlet flere patienter.

Sagen er den seneste i en række dårlige sager for Sundhedsstyrelsen, som er blevet klandret for manglende tilsyn og opfølgninger.

Liselott Blixt understreger, at det sidste ord i sagen ikke er sagt, og at man fortsat kræver fuld klarhed over, hvor i Sundhedsstyrelsen der er sket fejl.

»Man skal se på, hvem der har ansvaret - også det politiske, for der har også siddet ministre, der har støttet Sundhedsstyrelsen i, at der ikke blev videregivet korrekte oplysninger,« siger Liselott Blixt, som er med i et politisk flertal, der tidligere torsdag gik sammen om at kræve en uvildig advokatundersøgelse i sagen om den hjerneskadede psykiater fra Vestjylland.

SFs sundhedsordfører, Özlem Cekic (SF), som er med til at bakke op om den uvildige undersøgelse, glæder sig også over fyringen af Else Smith.

Hun opfordrer yderligere sundhedsministeren til at indkalde til politiske drøftelser om, hvordan Sundhedsstyrelsen kan omstruktureres. Ifølge SF-politikeren skal der blandt andet luges ud blandt lægerne, der i dag fylder for meget, og skabes plads til andre faggrupper.

»Ministeren har besluttet, at det får personalemæssige konsekvenser, men det kræver også, at ministeren indleder forhandlinger om reformer i Sundhedsstyrelsen,« siger Özlem Cekic.