DF: Regeringen var ude på rigtig dybt vand

Dansk Folkeparti ærgrer sig, men kan godt forstå, hvorfor regeringen valgte at lave en aftale med Venstre og de Konservative uden at høre på Kristian Thulesen Dahl og co. først.

Finansminister Bjarne Corydon (S) præsenterer finanslovsforliget med forligsparterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti har siddet klar til at rykke ind i Finansministeriet hele tirsdagen, men er aldrig blevet kaldt til finanslovforhandlinger.

Det ærgrer selvfølgelig finansordfører René Christensen (DF), der dog sagtens kan forstå, hvorfor regeringen ikke gik videre i forhandlingsrækken.

»Regeringen var ude på meget dybt vand, og så kan jeg godt forstå, at den griber fast i en træstamme, når den kommer forbi. Det var så Venstre, der kom forbi der, og døren har jo ikke været åben, siden de gik ind,« siger René Christensen.

Finansordføreren henviser til, at regeringen indtil tirsdag stort set udelukkende havde forhandlet med Enhedslisten, og derfor var tidspresset i forhold til at få en finanslov på plads.

»Vi har aldrig set noget lignende. Regeringen havde jo nærmest givet Enhedslisten al magt i forhold til den her finanslov. Det kunne Enhedslisten ikke styre og spillede alt for højt spil,« siger René Christensen.

Han understreger, at Dansk Folkeparti ville have gjort, alt hvad de kunne, hvis de var blevet inviteret ind bag glasdøren i Finansministeriet.

»Man skal tage de chancer, der kommer, og hvis vi var blevet inviteret over, så havde vi også prøvet at påvirke den her finanslov,« siger finansordføreren.