DF: Regeringen på økonomisk slingrekurs

En forhøjelse af børnechecken udskudt, og dele af kvalitetsreformen udskydes måske.

Dansk Folkeparti giver V og K én over næsen og beskylder regeringspartierne for økonomisk slingrekurs.

»Regeringen har vist behov for at sætte sig roligt ned i et arbejdshjørne og finde ud af, hvordan de vil styre det her land,« siger finansordfører Kristian Thulesen Dahl (DF).

Her henviser han til regeringens håndtering af tidspunktet for en forhøjelse af børnechecken samt meldingerne om dansk økonomi efter valget.

»Det er svært at se, at der er en helt afgørende anden situation for dansk økonomi i dag, end der var under valgkampen. Så vi vil opfordre vores gode venner i regeringen til at genfinde en mere sikker hånd i styringen af den økonomiske politik,« lyder det fra Thulesen Dahl.

Venstres og De Konservatives finansordførere har i denne uge advaret om, at dansk økonomi er tæt på at være overophedet. Men omvendt mener finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke, at det skulle få nogen betydning for kvalitetsreformen.

Faktum er dog, at den ellers lovede forhøjelse af børnechecken 1. januar er udskudt på ubestemt tid. Samtidig peger kilder i og omkring regeringstoppen på, at dele af kvalitetsreformen kan blive rykket. Men finansministeren maner til ro. »Vi skal i gang med kvalitetsreformen jo før jo bedre,« siger han.

I denne uge begrundede skatteminister Kristian Jensen (V) udskydelsen af forhøjelsen af børnechecken med, at regeringen først vil tage en økonomisk »temperaturmåling«.

Ifølge Løkke Rasmussen er det forkert. Begrundelsen er, at DF ikke ville love at lægge stemmer til en forhøjelse nu, men i stedet tage diskussion i forbindelse med finansloven.