DF-profil slår fast: Vi vil ikke bytte udlændingestramninger for topskattelettelse

Det er en misforståelse, at DF skulle være klar til at stemme for topskattelettelser, siger skatteordfører

Dansk Folkepartis skatte- og it-ordfører, Dennis Flydtkjær Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Dansk Folkeparti er imod lettelser i topskatten.

Det gør skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF) klart, efter at Socialdemokraterne har opfordret partiet til en gang for alle at sige nej til kravet fra Liberal Alliance om at sætte topskatten ned.

- Vi synes ikke, at topskattelettelser er en god idé. Men vi har haft det samme princip i 20 år: Vi tror ikke på, at man får noget ud af at true hinanden med pistoler og valg. Vi møder altid op til forhandlinger, siger han.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterer tirsdag regeringens plan for dansk økonomi frem til 2025. Liberal Alliance har gjort det klart, at partiet kræver, at topskatten sættes ned til 10 procent fra 15 procent. Ellers vil LA trække sin støtte til regeringen.

Da Socialdemokraterne blankt afviser at stemme lettelser af topskat igennem, er Løkke afhængig af Dansk Folkeparti, hvis der skal skaffes flertal for den skattenedsættelse, LA kræver.

Spørgsmål: Der har bredt sig den opfattelse på Christiansborg, at hvis I kunne få tilstrækkeligt med udlændingestramninger, så ville I være villige til at stemme for topskattelettelser, altså på den måde lave en byttehandel. Er det et korrekt billede?

- Nej, det er det ikke. Vi vil selvfølgelig gerne have strammet op på udlændingepolitikken, men vi har igennem mange år sagt nej til topskattelettelser. Også i 2012, da Socialdemokraterne selv lempede topskatten, siger Dennis Flydtkjær.

Spørgsmål: Har de politiske kommentatorer misforstået Dansk Folkeparti, hvis de tror, at I vil gå med til topskattelettelser, hvis der bliver givet tilstrækkeligt med udlændingestramninger til gengæld?

- Ja, nu har mange kommentatorer jo skudt forbi gennem tiden. Jeg tror, at man bliver spundet ind i LA's retorik om, at så bliver der bare valg.

- Vi synes, det er en vildt dårlig metode, de har valgt. Det gør bare, at man øger sandsynligheden for et valg eller en reform, hvor LA ikke er med - potentielt med Socialdemokraterne i stedet for, siger Dennis Flydtkjær.

Beregninger fra Skatteministeriet viser, at de 1000 danskere, der har de højeste indkomster, vil få en skattelettelse på omkring 300.000 kroner årligt, hvis topskatten sænkes, som LA kræver.

- Jeg kan helt klart afvise, at vi kommer til at medvirke i en skattereform, hvor de rigeste får en så massiv skattelettelse. Det er ikke Dansk Folkepartis politik, siger Flydtkjær.

/ritzau/