DF prøver at vække regeringen

Dansk Folkeparti er nervøs for, at regeringen bare ser til fra sidelinjen, mens Europa-Parlamentet arbejder med det omstridte opholdsdirektiv.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvorfor har regeringen ikke taget kontakt til Europa-Parlamentet og forsøgt at påvirke ændringen af opholdsdirektivet?

Det spørgsmål vil Dansk Folkeparti have integrationsminister Birthe Rønn Hornbech til at besvare i Folketingets spørgetid i den kommende uge.

DF går i offensiven med udgangspunkt i oplysninger fra nyhedsbrevet Mandag Morgen, som skriver, at hverken statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) eller integrationsministeren "tilsyneladende" har løftet en finger for at få parlamentet til at ændre opholdsdirektivet.

I en pressemeddelelse henviser DF's EU-ordfører, Morten Messerschmidt, til den aftale, som hans parti indgik med regeringen den 22. september. I henhold til aftalen skulle regeringen arbejde for at få ændret direktivet efter EF-Domstolens afgørelse i den såkaldte Metock-sag.

- Vi har haft tillid til, at regeringen var lige så ivrig for at opfylde aftalen som Dansk Folkeparti. Det er derfor rystende nyt, når vi hører, at regeringen overhovedet ikke har kontaktet Europa-Parlamentet, siger Messerschmidt.

/ritzau/